USO DENÚNCIA LA DOBLE CONGELACIÓ DE SOUS I A LES AULES EN L’ENSENYAMENT CONCERTAT

, ,

USO ILLES BALEARS denuncia la doble congelació de sous a les treballadores i treballadors dels centres concertats d’Illes Balears i exigim l’increment del 2% i l’actualització del 0,9% per a les treballadores i treballadors de les illes.

USO presenta esmenes al Projecte de Llei de Pressupostos de la CAIB per a 2021 en les quals insta que les limitacions a la despesa no repercuteixin sobre els salaris dels professionals de la comunitat educativa, ja que han demostrat una capacitat de treball i d’adaptació extraordinaris i han permès el dret a l’educació amb el màxim de garanties possibles.

Des del nostre sindicat exigim també que quedin reflectides les nostres reivindicacions històriques i així evitar la congelació salarial i, per tant que s’incrementin els sous de conformitat amb els augments aprovats pel govern central i es faci possible: el desenvolupament de l’Acord 2016, la negociació de l’abonament de la Paga extraordinària de 25 anys, l’increment dels mòduls econòmics destinats a pagar els sous del personal complementari dels centres d’Educació Especial, l’increment dels mòduls econòmics de funcionament dels centres concertats, el finançament dels salaris dels mesos de juliol i agost per a tots els docents en pagament delegat, siguin les que siguin les seves condicions de contractació, entre altres… Qüestions importants i de justicia social per als treballadors i treballadores de l’ensenyament concertat d’Illes Balears.

Des d’USO afirmam que aquests haurien de rebre una compensació, i no un càstig traduït en una congelació de sous dels professionals de l’escola concertada i dels centres educatius d’educació especial.

Cal no oblidar-se que fa un any, i sense pandèmia, la Conselleria d’Educació va suspendre unilateralment i sense cap mena de negociació, el desenvolupament de l’Acord 2016 que suposava la reactivació de l’Acord 2008 de millores sociolaborals.

CONGELACIÓ A LES AULES

D’altra banda, denunciam la falta de previsió que s’ha tingut de l’aula, ja que si la intenció ha estat mantenir els centres oberts i ventilats, no s’han donat instruccions per a combatre les baixes temperatures dins d’elles.

 

Des d’USO, tenint en compte la dràstica baixada de les temperatures i els problemes que han sorgit en els centres educatius i a les aules hem elaborat un PLA que permet ventilar les aules d’una manera més científica i racional, sense exposar a l’alumnat a baixes temperatures.

Per tot això, demanam a les administracions educatives que dotin als centres educatius de sistemes de filtració amb filtres d’alt rendiment, com els HEPA; ja que poden resultar útils com a complement a la ventilació sense passar fred i contribueixen a la millora de la qualitat de l’aire i a la prevenció de contagis per covid- 19.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari