Afiliació

La Unió Sindical Obrera és un sindicat independent, plural i transparent; que, a més, compta amb un benefici que cap altre sindicat d’Espanya ofereix: la Caixa de Resistència i Solidaritat. Afiliar-te a USO Illes Balears suposa unir-te a un projecte sindical diferent nascut fa més de 60 anys centrat en el suport i la protecció dels treballadors. Les característiques principals de USO Illes Balears ho converteixen en un sindicat únic i diferent, que oferirà totes les respostes i ajuda que puguis necessitar en la teva vida laboral.

Quins són els avantatges d’afiliar-se al sindicat USO Illes Balears?

 • Assessorament sindical i defensa jurídica laboral, contenciós-administrativa i penal, en l’exercici de les seves funcions sindicals. En la teva seu t’informaran sobre els procediments reglamentaris.
 • Informació bàsica de la seva relació laboral: contractes, salaris, convenis, nòmines, jornades, acomiadaments, conciliació, prestacions, seguretat i salut en el treball, etc.
 • Beneficiar-se de les cobertures i prestacions de la Caixa de Resistència i Solidaritat (CRS) segons el seu reglament.
 • Proposar-te com a candidat per a formar part de les llistes electorals que USO Illes Balears present en el teu centre de treball, una vegada ho aprovi la secció sindical.
 • Formació sobre drets i deures de ser candidat i delegat sindical.
 • Cursos de formació professional i sindical.
 • Serveis extra, en forma de beneficis o descomptes per formar part del col·lectiu d’afiliats de USO Illes Balears: salut, vida, accidents, llar, automòbil, oci… oferts per la Confederació en tot el país.

A més, en la teva Unió pots consultar altres serveis professionals i comercials per al teu territori.

La quota d’afiliació desgrava en la Declaració de la Renda. A tal fi, tens dret a sol·licitar el certificat corresponent en la teva seu.

Formulari

Emplena aquest formulari per a afiliar-te en línia

La quota d’afiliació desgrava en la Declaració de la Renda. A tal fi, tens dret a sol·licitar el certificat corresponent en la teva seu.

Quant costa afiliar-se a USO Illes Balears?

El sindicat USO Illes Balears compta amb un sistema de quotes que s’adapta als teus ingressos:

 • Quota A: 13,50 euros al mes.

S’aplica a persones amb ingressos bruts superiors o iguals a 1.000,00 euros al mes o 14.000,00 euros a l’any.

 • Quota B: 8,50 euros al mes.

S’aplica a persones amb ingressos bruts inferiors a 1.000,00 euros al mes o 14.000,00 euros a l’any, i superiors o iguals a 600,00 euros al mes o 8.400,00 euros a l’any.

 • Quota C: 6,00 euros al mes.

S’aplica a jubilats, aturats i pensionistes, i a persones amb ingressos bruts inferiors a 600,00 euros al mes o 8.400,00 euros a l’any. Les persones afiliades incloses en aquesta quota, que no siguin jubilats, aturats o pensionistes, passaran anualment de manera automàtica a la quota B, tret que demostrin que, pels ingressos que perceben, han de seguir en la quota C.

 • Quota M: 1,00 euros al mes.

S’aplica a persones sense ingressos. Aquesta quota s’abonarà anualment pel sistema d’ingrés en compte corrent del sindicat.

 • Quota V: 15,50 euros al mes.

S’aplica a persones que, de manera voluntària, vulguin abonar aquesta quota.

Com afiliar-se al Sindicat USO Illes Balears?

Pots afiliar-te al nostre sindicat a través del formulari d’afiliació en la pàgina web o a en l’app de  USO. Una vegada enviat, t’enviarem una confirmació per correu electrònic, juntament amb l’acord SEPA a signar per a gestionar el pagament.

També pots fer-ho acudint personalment a les seus del sindicat USO Illes Balears i emplenant el formulari.

Formulari

Emplena aquest formulari per a afiliar-te en línia