USO INSTA A PRIORITZAR A DOCENTS I PAS EN LA VACUNACIÓ CONTRA LA COVID-19

, , , ,

USO ILLES BALEARS insta a que es prioritzi als docents i Personal d’Administració i Serveis d’Illes Balears, en la vacuna contra la covid-19.

La Federació d’Ensenyament d’USO veu amb preocupació que els docents i persones treballadores del sector de l’ensenyament no apareguin entre els grups prioritaris que ha establert el Ministeri de Sanitat per a rebre la vacuna contra el coronavirus. De fet, la mateixa Ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, el passat 23 de novembre no va aclarir si els professors es consideraran població de risc i si tindrien prioritat en l’estratègia de vacunació del Ministeri de Sanitat.

En altres països, el col·lectiu de docents sí que ha estat considerat personal prioritari pel risc d’exposició i la capacitat de transmissió que tenen.

Consideram que l’exposició que tenen a un possible contagi de la COVID-19 és molt alta, pel fet que estan moltes hores amb un nombre elevat d’alumnes a l’aula, la qual cosa suposa un factor de risc molt elevat.

Per això, des de la Federació d’Ensenyament d’USO s’ha sol·licitat al Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social que el personal docent i el d’Administració i Serveis de la xarxa pública, concertada i privada, col·lectius públics que es troben en primera línia, s’incloguin en el segon grup de vacunació contra el coronavirus. D’aquesta manera s’aconseguiria la màxima seguretat i salut per a tots els professionals que intervenen en el procés educatiu dels nostres alumnes.

Atès que l’educació és un dret fonamental que s’ha de garantir amb la màxima presencialitat possible, la protecció de la salut de les persones treballadores dels centres educatius no sols és una mesura de seguretat sanitària per a aquests professionals, sinó que també és una mesura per a protegir el dret a l’educació dels nostres alumnes dins de l’aula.

Consideram que els treballadors i treballadores dels centres d’Atenció a la Discapacitat haurien de prioritzar-se i s’haurien d’incloure al costat del col·lectiu de sociosanitaris, ja que en molts casos ofereixen els seus serveis en associacions o centres sociosanitaris, a més dels centres educatius.

Des d’USO a més sol·licitam que, a causa de l’alta propagació del virus i de l’increment de contagis que s’estan produint en aquests moments, s’actualitzin els protocols per a fer front a la COVID-19 en els centres educatius i a les aules.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari