USO sol·licita un permís retribuït per a la cura de menors i dependents.

, , , ,

USO sol·licita a l’administració competent un permís retribuït per a la cura de menors positius en Covid-19 o en quarantena i per a atendre majors i altres familiars dependents, davant el fracàs del “Plan Me Cuida”. Són moltes les famílies que tenen problemes per conciliar, especialment les dones. Es tracta d’una dificultat que, si bé existeix des del començament de la pandèmia, s’ha intensificat en les últimes setmanes.

Mesures insuficients i discriminatòries.

El “Plan Me Cuida” i les mesures d’emergència implantades no sols han estat insuficients, sinó també discriminatòries. El març de 2020 es va crear una baixa específica per coronavirus, tant per a contagis com per a contactes estrets que havien de romandre aïllats. Aquest tipus de baixa va permetre a pares i mares absentar-se del treball per a cuidar dels seus fills. El desembre de 2021, la Comissió de Salut Pública va eliminar, pels vacunats,  l’obligació de fer quarantena dels contactes estrets.  Aquesta decisió, juntament amb els nous protocols a les aules, que contemplen l’aïllament a partir de cinc positius en una mateixa aula d’EI i EP, ha derivat en una situació insostenible. 

Impossibilitat de teletreball o desconeixement del “Plan Me Cuida”.

Donat el cas que no totes les persones tenen accés al teletreball, la majoria de treballadors/es es veuen abocats a reduir la jornada laboral, suposant una pèrdua salarial. Per tant, aquest pla es converteix en discriminatori  per la majoria de treballadors /es del nostre sector.

En les últimes setmanes, USO ha rebut una gran quantitat de consultes, gairebé totes de dones, demanant una solució davant aquesta dificultat. A més de la insuficiència i caràcter discriminatori del pla, denunciam l’escassa promoció que s’ha realitzat d’aquest, ja que ni les empreses ni les famílies saben en què consisteix. De fet, tant en el sector públic com en el privat, s’ha obligat moltes persones treballadores a fer ús de les seves vacances. 

Malgrat  que la incidència va en camí de reduir-se, el nostre sindicat sol·licita que es doni visibilitat a un problema cada vegada més freqüent, i que es prenguin mesures de conciliació urgents, com la implantació d’un permís retribuït.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari