USO EXIGEIX A LES AUTORITATS EDUCATIVES I SANITÀRIES UNA TORNADA SEGURA A LES AULES

, , , , ,

USO ILLES BALEARS sindicat majoritari en la concertada: ordinària/especial i professors de religió de la pública a Illes Balears denuncia que el nou any 2022 ha començat amb un al·luvió de queixes per part de treballadors i treballadores de l’ensenyament.

Davant l’augment exponencial de contagis causats per la variant Òmicron del coronavirus durant les últimes setmanes, USO demana a les autoritats educatives i sanitàries que s’agilitzin i extremin les mesures de prevenció per a garantir una tornada a les aules segura després del descans nadalenc i evitar l’augment de contagis en els centres educatius. De manera especial, demanam que es faci tot el possible per a disminuir les ràtios en totes les etapes i especialment en Educació Infantil (on no és obligatori l’ús de la mascareta).
Per a USO, la reducció de ràtios el curs passat a les aules va ser una mesura molt encertada i amb excel·lents resultats a nivell de seguretat dins de les aules i consideram inadmissible i irresponsable que s’hagi tornat a les ràtios anteriors a la pandèmia.


A més, des d’USO exigim que es garanteixin les mesures de seguretat, que es doti a tots els centres de purificadors d’aire amb filtres d’ HEPA, que es ventilin convenientment les aules, que es facin test d’antígens gratuïts, tant a l’alumnat com al professorat i personal d’administració i serveis i complementari, i que es tinguin en compte les situacions dels treballadors de risc amb patologies prèvies.


Amb la generalització de les proves d’antígens, o PCR, es pot evitar que vagin als centres persones contagiades, la qual cosa derivaria en menys contagis o possibles confinaments. Cal assegurar que tots, alumnat i professorat, acudeixin als centres en condicions de salut òptimes.


En relació amb el tema de la ventilació, des del nostre sindicat demanam que s’instal·lin purificadors d’aire en totes les aules, cosa que actualment no està succeint en tots els centres. En aquest sentit, USO posa a la disposició de tots els centres educatius el “PLAN VENTILADOS”. Es tracta d’una eina que dóna resposta a la inquietud generada en la comunitat educativa respecte a la ventilació de les aules. Amb ella aconseguim evitar contagis, confort tèrmic a l’aula i eficiència energètica.


Referent al document “Proposta de reforç i adaptació de les mesures de prevenció COVID-19 en centres educatius i centres universitaris per al reinici de l’activitat presencial el gener de 2022” presentat per la Conselleria d’Educació de les Illes Balears, denunciam que aquesta incorre en un greuge comparatiu cap als treballadors de l’ensenyament i exigim la suspensió d’aquesta mesura en la qual queden exempts de quarantena els vacunats o aquells que hagin passat la malaltia en els últims 180 dies.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari