USO BALEARS S´OPOSA AL RETORN DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES ALS CENTRES EDUCATIUS ORDINARIS I D´EDUCACIÓ ESPECIAL

, ,

USO ILLES BALEARS s’oposa al retorn de les treballadores i els treballadors als centres educatius ordinaris i d’educació especial.

 

Des del nostre sindicat posam de manifest la nostra oposició a la proposta de desescalada per al sector educatiu plantejada pel Govern estatal, que implica l’obertura dels centres educatius ordinaris i d’educació especial de totes les etapes i ensenyaments amb criteris que res tenen a veure amb l’educatiu, sinó fonamentalment amb la necessitat d’una conciliació que asseguri una reincorporació tranquil·la al treball de les famílies.

Rebutjam s’obrin els centres sense garanties ja que l’escola ha de garantir el dret a l’educació i no ha de ser un instrument per a la conciliació.

Des de USO lamentam que aquest pla de retorn i l’obertura dels centres educatius no s’hagi negociat amb els representants dels treballadors d’aquest sector ja que reobrir els centres sense les garanties sanitàries podria deslligar una intensificació del virus i un ascens del nombre d’afectats, tal com ha ocorregut en altres països, com Alemanya.

USO reclama a la Conselleria d´Educació que concreti qüestions i rebutja els dubtes sembrats pel Govern de Pedro Sánchez.

USO reivindica que l’Administració autonòmica ha d’assumir la responsabilitat d’aportar certeses i concretar en quines condicions i amb quines garanties es plantejaria un retorn presencial de docents i alumnat, en el cas de produir-se en la fase II a partir del 25 de maig.

D’altra banda queda en l’aire si l’assistència del professorat i altres professionals educatius als centres també serà obligatòria per a totes i tots, sense tenir en compte la situació personal de cada treballadora i treballador i la manera en què s’ha de facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar.

Des del nostre sindicat reclamam que s’empri el sentit comú i es posin en marxa els treballs per a elaborar un pla de retorn amb garanties de conciliació laboral i familiar, sanitàries i acadèmiques i que es compti amb el criteri dels experts i sindicats.

Dijous que ve tenim mesa d’educació concertada a nivell autonòmic. Esperam des d’aquest sindicat que no sols se’ns concreti com serà la desescalada en els centres educatius i se’ns tingui en compte ja que defensarem que hi hagi les màximes garanties per als docents i la resta de la comunitat educativa.

Per tot l’anterior USO exigeix al Govern i Conselleria d’Educació respecte als professionals de l’educació rigor a l’hora de la planificació de les mesures que defineixin la tornada a les aules.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari