USO CONTINUA REIVINDICANT PROVES SEROLÒGIQUES PER A TOTS ELS TREBALLADORS I TREBALLADORES VULNERABLES DE L’ ENSENYAMENT.

,

Els centres han rebut la informació de què possiblement aquest dissabte dia 10 d’octubre es realitzaran les proves serològiques al personal docent qualificat de sensible pels serveis de prevenció de les Illes Balears.

• Es realitzaran mitjançant cita prèvia amb els interessats els noms dels quals han estat facilitats per les empreses.
• Són voluntàries.
• Notificaran els positius per a la realització de proves complementàries com una PCR.

Des d’USO creiem que a 24h de la possible cita hi ha una clara falta de planificació per la immediatesa de la cita.

Recordam que USO SEMPRE HA REIVINDICAT realitzar les proves serològiques a tots els treballadors i treballadores de l’ensenyament, abans d’iniciar el curs escolar i no passat un mes, arriben tard.

Sent tots els treballadors del centre iguals davant la COVID-19.

INJUSTÍCIA DE LES MÚTUES I INSPECCIÓ MÈDICA

Això se suma al despropòsit què està patint el col·lectiu vulnerable amb la denegació de les baixes laborals.

TE LA DENEGUEN SISTEMÀTICAMENT, I LLUITA-LA SI LA VOLS.

Des d’USO denunciam que ens ha arribat un al·luvió de queixes per part de treballadors i treballadores que pertanyen a grups vulnerables als quals el Servei de prevenció de riscos laborals de les mútues no ha volgut donar-los la baixa sent personal amb especial risc, ja que molts d’ells tenen patologies prèvies: Malalties cardiovasculars, diabetis, immunodeficiència, càncer, hipertensió, epoc, etc.

Molts d’aquests treballadors i treballadores han hagut d’acudir als seus metges de capçalera perquè els donàs la baixa, els quals coneixent les seves patologies prèvies, ho han fet. La sorpresa per als treballadors ha vingut quan després de fer una setmana que estan de baixa han rebut una telefonada procedent d’inspecció mèdica, exigint la reincorporació immediata al seu lloc de treball sense abans haver-los fet una avaluació i passant per sobre de la decisió dels metges de capçalera. El criteri, per a aquests casos, en l’ensenyament públic ens consta que resulta més permissible i flexible.

Des del nostre sindicat denunciam, una vegada més, el greuge comparatiu que sofreixen els treballadors de la concertada enfront dels seus homòlegs de la pública.

Creiem que des de fa temps es va improvisant per la falta de recursos econòmics, la resposta a la situació inicial i actual hauria d’haver estat la de tests inicials i periòdics per a tot el personal dels centres educatius de les Illes Balears.

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari