CALCULA LA TEVA DEVOLUCIÓ DE L’IRPF DE LA MATERNITAT

, , ,

Us recordam que en breu hisenda posarà a l’ abast dels contribuents que hagin rebut la prestació de maternitat des del 2014 un formulari per reclamar fàcilment la devolució de l’IRPF corresponent a aquests ingressos que el TS ha declarat lliure d’impostos.

Es preveu que en principi estarà disponible al llarg de la propera la setmana, i no caldrà fer gran cosa, simplement indicar:

– Dades identificatives del contribuent.

– Els anys que es va percebre la prestació de maternitat.

– Un número de compte bancària on es vol que aboni la devolució.

L’ Agència Tributària farà tots els esbrinaments i verificacions:

– Si realment vas cobrar prestació aquests anys.

– Quanta prestació vares cobrar.

– Quants diners vares pagar indegudament i que ara procedirà a retornar-te…

Però cal tenir en compte el següent a l’hora d’emplenar el formulari:

Els nens que hagin nascut en els mesos de setembre (segona meitat), octubre, novembre i desembre, han cobrant la prestació en 2 anys (cal indicar-ho en la sol·licitud).

Els que hagin tingut un infant després del dia 11 de setembre de 2013 tenen dret a demanar la devolució, però només per als anys 2014, 2015, 2016 i 2017.

El que s’hagi pagat d’impost de l’any 2013 ja no es pot reclamar tret que hagis emprès accions abans de la seva prescripció.

Els que heu cobrat o estau cobrant la prestació al 2018 i us ha retingut l’IRPF, no us preocupeu, quan faceu la declaració del 2018 (en 2019), heu d’incloure aquestes retencions i se us retornaran.

En cas que la sol·licitud sigui considerada procedent, Hisenda t’enviarà una liquidació provisional que rectifica la teva declaració presentada i en uns pocs mesos, t’ingressarà els diners indegudament cobrats de més i els interessos de demora que corresponguin.

De qualsevol forma, convé que feu els vostres comptes, per contrastar si Hisenda ha fet correctament els deures, per a això us deixem el següent enllaç:

Calculadora per determinar aproximadament el que us ha de retornar

Us recordem que poden reclamar els que van cobrar prestació de maternitat els anys 2014, 2015, 2016 i 2017.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari