Des d’ USO volem transmetre a tot el professorat, al personal d’administració i serveis, al complementari i als equips directius el nostre reconeixament per la tasca realitzada aquest curs escolar tenint en compte les nombroses restriccions i complicacions que la pandèmia ha implicat en la vida diària dels centres.

, , ,

Gràcies a la professionalitat de la qual han fet mostra, la comunitat educativa, s’ha possibilitat que, amb els lògics i puntuals problemes, els centres educatius hagin pogut exercir eficaçment la seva tasca educadora, contribuint de manera eficaç a la normalització del ritme de les famílies i de la resta de la societat. Una vegada més, els treballadors de l’ensenyament han sabut estar a l’altura de les circumstàncies, moltes vegades superant les erràtiques i ambigües polítiques desplegades per les corresponents autoritats educatives i sanitàries.

Desitjam per a tots els treballadors unes merescudes i tranquil·les vacances que els permetin carregar piles per afrontar novament les dificultats que segurament portarà el proper curs, en el qual continuaran les mesures restrictives (distàncies i mascaretes), l’augment de la presencialitat i l’increment de les ràtios.

No obstant aquest situació, el Ministeri d’Educació i Formació Professional ha aprofitat aquests mesos de pandèmia per aprovar la Llei Celaá sense consens. Una vegada més queda palès que es tracta d’una llei partidista que no ha comptat amb el vistiplau de la comunitat educativa i que, per tant, serà temporal.

La societat espanyola ha mostrat de manera contundent el seu rebuig a aquesta Llei, que no cerca solucionar els problemes reals de l’educació sinó que torna a ressuscitar polítiques d’enfrontament entre les xarxes educatives. Durant la tramitació de la Llei, la intenció del Ministeri d’Educació ha estat en tot moment reduir la llibertat dels ciutadans a l’hora de triar centre educatiu, posant en la Llei traves a aquesta llibertat i imposant un únic model, el públic, en contra de la demanda social. Aquesta imposició ideològica es manifesta en altres punts controvertits de la Llei, com l’atac als centres privats i concertats d’Educació Especial i l’arraconament de l’assignatura de Religió, que posarà en perill el futur laboral de milers de treballadors i la llibertat d’elecció de les famílies.

USO va participar activament en les accions empreses per la Plataforma Més Plurals, a la qual es van adherir nombroses organitzacions educatives i socials amb la finalitat de reclamar més diàleg, més debat, més llibertat i menys imposicions ideològiques i educatives.

D’altra banda, des d’ USO hem fet tot el possible per a continuar amb el ritme de treball sindical, atenent les meses de negociació estatals i autonòmiques i ajudant els treballadors a buscar solucions als problemes laborals que la pandèmia estava provocant. En aquest sentit, agraïm a totes les persones d’ USO, als seus dirigents, alliberats, delegats i simpatitzants, la seva implicació per poder continuar fent el seu treball sindical i estar al costat dels treballadors. De manera singular, volem ressaltar els avanços que s’han donat en la negociació del VII Conveni de la Concertada. Les organitzacions presents en la Mesa de Negociació hem aconseguit un principi d’acord que, tenint en compte el complicat context social i educatiu que estam vivint, millora significativament algunes qüestions laborals i prepara el camí per a continuar negociant assumptes d’interès per al nombrós col·lectiu d’aquest sector.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari