USO DENÚNCIA QUE LA LEIB NO ABORDA ELS PROBLEMES REALS DEL MÓN EDUCATIU I QUE NO ADOPTA MESURES ADEQUADES A LA REALITAT ACTUAL.

, , , , ,

USO ILLES BALEARS  denuncia que la LEIB no aborda els problemes reals del món educatiu i que no adopta mesures adequades a la realitat educativa actual.


USO lamenta que la Llei Educativa de les Illes Balears, igual que la LOMLOE, neix sense el consens de la comunitat educativa, sense el suport majoritari del considerat com a parlament educatiu -Consell Escolar de les Illes Balears-, sigui per uns motius o per uns altres, però a la fi, amb el descontentament generalitzat dels actors principals.


Per a nosaltres és evident que fer una llei d’educació en contra de la comunitat educativa i de totes les principals entitats de la societat civil no és propi d’un govern que es fa dir progressista.
Des del nostre sindicat posam de manifest que La LEIB intenta minorar al sector educatiu concertat, passant de puntetes sobre els problemes que existeixen en aquest sector, o mirant a un altre costat directament. Es tracta d’una llei que s’oblida també d’uns treballadors i treballadores de l’administració pública com són els docents de religió, als que ni tan sols nomena. La LEIB, lluny d’igualar, divideix l’espectre educatiu en dos: d’una banda, els centres públics, i, per una altra, els centres de concertada.


A USO creiem en la llibertat d’elecció de pares i mares, però sempre que triïn ells i elles i no l’administració, perquè els fills i filles són dels seus pares i mares, malgrat l’opinió de l’exministra Celaá.
Denunciam també que la nova norma ataca d’arrel el sector concertat. A l’etapa d’infantil (0-3 anys) la buida d’alumnat, i a l’ensenyament postobligatori talla la progressió d’un alumnat que vol seguir en el sector en el qual ha desenvolupat la seva vida acadèmica.
Els companys i companyes dels sectors que representam veiem que és una llei feta per a uns pocs; lamentablement, no és la llei de tots, ja que s’obvia la complementarietat de xarxes i s’estigmatitza l’atenció als alumnes amb necessitats.

Lluny de cercar una solució per a tots els problemes que avui dia afecten el sector educatiu ja molt malmès, es pretén signar una primera llei a tot córrer i amb un fals debat que ens enfada i enutja.

En resum, a USO ens permetem dir alt i clar que aquesta no és la nostra llei, és la llei d’uns pocs per a uns pocs. 

 

USO a IB3 denúncia que la Llei educativa no resol els problemes existents.

https://ib3.org/carta?id=1c221963-7132-463f-ac60-72b27f343a20&type=TV&t=335&f=345

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari