USO DENÚNCIA QUE ENCARA NO S’HA VACUNAT A TOT EL PERSONAL DELS CENTRES EDUCATIUS.

, , , , ,

USO ILLES BALEARS exigeix que es posi la primera dosi contra la COVID-19 als professionals de l’ensenyament que resten per vacunar en els centres educatius de les Illes Balears de les diferents xarxes educatives: pública, concertada i privada.

Així mateix exigim, una vegada més, que la segona dosi s’administri abans que finalitzi el curs escolar 2020-2021.

Des del nostre sindicat instam a Sanitat que, immediatament i amb caràcter de màxima urgència, es vacuni a la resta de treballadores i treballadors presents en els centres educatius de les diferents xarxes, independentment de la titularitat, incloent-hi també al personal d’administració i serveis: personal de manteniment, monitors de menjador, auxiliars tècnics educatius, etc. Treballadors moltes vegades oblidats.

En els centres privats, d’acord amb les denúncies que arriben al sindicat, encara hi ha un nombre indeterminat de professionals als quals no se’ls ha vacunat. Això suposa la desaparició, a efectes pràctics, del caràcter prioritari de la vacunació del nostre col·lectiu essencial.

D’altra banda, reclamam també a Educació i Sanitat que aclareixin què passarà amb les persones que tenen malalties prèvies com a immunodepressió greu, malalties cardiovasculars o hepàtiques, per als quals la vacunació no està recomanada. Així com per la situació d’embarassades i lactants. Continua havent-hi incertesa i inseguretat perquè no hi ha informació clara. La incògnita és si dissenyaran un pla per a ells o hauran d’esperar al seu grup d’edat per a vacunar-se amb Pfizer o Moderna o altres alternatives en funció de la disponibilitat del mercat.

En aquest sentit, des d’USO sol·licitam a les autoritats sanitàries que resolguin com més aviat millor com finalitzar el procés d’immunització dels professionals que han rebut una dosi d’AstraZeneca i així completar el procés d’immunització de tots els professionals dels centres educatius i d’atenció a persones amb discapacitat.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari