USO denuncia el incompliment per sistema dels acord signats i les seves conseqüències al sector de l’ensenyament concertat.

,

PROMETRE FINS ….. SIGNAR
I UNA VEGADA SIGNAT, OBLIDA’T DEL PACTAT

Ismael-TomeuLa federació d’ensenyament d’USO denuncia el incompliment per sistema dels acord signats i les seves conseqüències al sector de l’ensenyament concertat.

1. INCOMPLIMENT DE L’ACORD 2016

Des d’ USO hem manifestat el nostre desacord amb les formes de procedir d’aquesta administració incomplint sistemàticament l’Acord de 2016 en tres punts:
1.1. EQUIPARACIÓ RETRIBUTIVA.
La no tramitació en la data acordada de l’acord de 2016 pel Consell de Govern va suposar perdre a tots els docents de l’ensenyament concertat 20 € sota l’amenaça de perdre si no se signava 140 €.
1.2. DISMINUCIÓ DE LA CÀRREGA LECTIVA DE 24 HORES A 23 HORES.
“TIMO DE LA ESTAMPITA”. No han reduït aquesta hora amb l’excusa de manca de temps, excusa que no ha estat utilitzada a la Mesa de pública, que han passat de 20 a 19 hores. Discriminació real i demostrable.
1.3. PAGAMENT DE LA PAGA EXTRA DE NADAL 2012.
Es va signar que seria a la vegada que la resta de companys de pública, ens complau que la rebin en aquesta nòmina de juny, però… els de concertada no sabem quan la percebrem. Ens diuen que sí… però no quan.
2. INCOMPLIMENT DE L’ACORD DE CONCILIACIÓ DE LA VIDA LABORAL I FAMILIAR D’ABRIL DE 2015.
Des de USO es va signar un acord en seu judicial TSJ Illes Balears per a la conciliació de la vida laboral i familiar dels treballadors de concertada. Ara quan s’ha d’aplicar es posen problemes a les mares, pares o familiars que l’han demanat una reducció o excedència a l’hora de reincorporar-se.
3. APLICACIÓ DE LA LOMQE EN L’ESO.
L’Administració condiciona les reduccions de les ràtios a la modificació de dalt a baix el funcionament dels centres.
Disminució de 2 hores de desdoblament de les matemàtiques de 3r, situació contrària a la LOMQE que indica que és obligatori desdoblar les matemàtiques de 3r d’ESO. Des de la Conselleria d’Educació s’argumenta que es poden donar a la vegada les “MATES A i B”.
Sense modificar el nombre d’hores en pagament delegat volen augmentar les sessions d’anglès al fer desdoblaments a tots els nivells, la qual cosa farà disminuir automàticament els reforços i coordinacions.
Les disfuncions detectades a alguns centres han provocat una nociva obsessió amb la modificació de les ràtios per controlar les hores que es donen.
Incompliment de l’Ordre de la consellera d’Educació i Cultura de 7 de maig de 2008 per la qual es regula la dotació dels equips docents als nivells educatius concertats.

Hores 1 linea LOMQELa borsa d’hores són destinades a:

  • Suport
  • Coordinació
  • Orientació
  • Desdoblaments
  • Direcció

Això suposa que l’ensenyament concertat està infradotat en no menys de 135 jornades completes o per deducció que els centres sofriran unes pèrdues d’hores en pagament delegat per valor de 135 jornades completes o modificació de 300 o 400 contractes perquè l’Administració no compleix les seves pròpies lleis.
4. DOTACIÓ DE PERSONAL PER L’ATENCIÓ A LA DIVERSITAT
Encara no tenim data de reunió però ja estan informant els centres de les seves previsions. Es vol modificar els criteris perquè siguin semblants als de l’ensenyament públic però sense donar les dades reals cosa que ens genera donat els fets actuals una gran desconfiança.

Descarrega

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari