Dissabte 05 de març de 2016, FEUSO Illes Balears ha assistit a l’ acte d’entrega del document de pacte educatiu al Govern perquè aquest el traslladi al Consell Escolar.

FEUSO Illes Balears, des del primer dia  a 2011, ha participat i col·laborat per arribar a un document consensuat.

pacte_educatiu

Foto família Pacte educatiu

Els membres de la federació d’ensenyament USO Illes Balears hem participat en l’acte de signatura i lliurament del document educatiu Illes per un Pacte.

Avui matí s’ha aconseguit rompre amb la falsa creença que la nostra societat no té capacitat transformadora.

Ha quedat palesa la capacitat de diàleg, consens i generositat dels qui des de fa anys treballen de forma desinteressada per un bé comú.

És d’aplaudir el fet d’haver possibilitat un document no excloent de cap sensibilitat ni sector educatiu i que ens permet viure amb optimisme l’oportunitat de construir entre tots un model estable per a les properes generacions a on els nins i nines de les nostres Illes estiguin per damunt dels interessos personals i polítics. Aquest Pacte crea les condicions reals per impulsar la participació de tots: família, docents, administració i societat en general i establir les bases que permetran una nova llei educativa.

Ara s’haurà de demostrar la maduresa democràtica i la lleialtat dels nostres representants polítics per estar a l’altura de la societat civil a l’hora d’arribar a acords pel bé comú que representa l’educació. Malgrat els membres que han fet possible el document d’Illes per un Pacte som conscients de què s’haurà de tenir paciència pel canvi de paradigma educatiu que suposa, també sabem que és un moviment imparable.