Manifestació

Dia 8 de març de 2018

Plaça d’Espanya

A les 19:00 hores

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona del pròxim 8 de març, des de la federació d’ensenyament de USO Illes Balears, us informam que:

CONVOCATÒRIA DE VAGA

  • La Confederació USO ha fet en l’àmbit estatal una convocatòria de vaga per a aquest mateix dia amb una aturada parcial entre les 12:00 i les 16.00 hores.

Amb aquesta convocatòria, la USO pretén animar a la participació i dur a terme la reivindicació dels drets de la dona al lloc de treball.

Les aturades vindran recolzades per concentracions de cinc minuts en els centres de treball, a les 12:00 i 16:00 hores segons el torn, per donar suport a la campanya impulsada des de la Confederació Europea de Sindicats (CES) de promoure la directiva comunitària que millori el sistema de llicències de paternitat retribuïda i de llicències per a les cures familiars.

“Des de la USO, volem donar-li un toc d’atenció a tots els grups polítics amb representació al Parlament Europeu perquè donin suport a aquesta directiva, que equilibraria la càrrega de les cures familiars entre homes i dones”.

USO porta anys organitzant actes reivindicatius per lluitar per l’equiparació real de la situació de la dona en el món laboral. Aquest any, “ho feim sota el lema ‘Trenquem l’etiqueta de la precarietat femenina’, perquè encara que la precarietat la pateixen molts de treballadors a Espanya, segueix tenint un color marcadament femení.

Els joves, accedeixen a llocs més inestables i pitjor remunerats; pateixen en l’edat adulta les retallades de jornada o la discriminació per la maternitat; i tot això deriva en unes pensions un 40% més baixes per les menors cotitzacions durant tota la seva vida laboral ”

Per tot això, finalitza la Secretària d’Igualtat, “la USO s’uneix al moviment internacional que reclama accions contundents per aquest 8 de Març i, a més de promoure les aturades a les empreses, organitzarem diversos actes de protesta a tots els territoris”

MANIFESTACIÓ

La USO Illes Balears s’adhereix a la manifestació convocada pel Moviment Feminista de Mallorca.

Aclaracions

Seguint les instruccions indicades per la nostra pròpia Confederació Estatal, des de USO Illes Balears no negociarem serveis mínims per tractar-se d’aturades parcials.

A diferència del que estableix pel Consell de Govern, en la nostra comunitat autònoma, que ha fixat serveis mínims en Educació, Salut, Serveis Socials, Serveis Generals de la Comunitat Autònoma, transport, Ibanat i l’Ens de Radiotelevisió Pública IB3, davant la convocatòria de vaga de 24 hores, per part d’altres organitzacions, iniciant-se el 8 de març a les 00:00 hores i finalitzant a les 24 hores del mateix dia.

L’administració només pot descomptar la jornada deixada de treballar. 

Si es fa la vaga de 12.00 hores a 13.00 hores, només pot descomptar una hora de feina.

Comunicat de la Conselleria d’Educació

Posicionament FEUSO Illes Balears

Des de USO no compartim i rebutjem que sigui utilitzat de forma perversa una manifestació pels dret de la dona per atacar l’escola concertada i als docents de religió, feina de valor incalculable de dones i homes respectuosos amb tothom.

Manifest desacertat del moviment JUNTAS SOMOS MÁS:

La educación es la etapa principal en la que construimos nuestras identidades sexuales y de género y por ello las estudiantes, las maestras, la comunidad educativa y todo el movimiento feminista exigimos nuestro derecho a una educación pública, laica y feminista. Libre de valores heteropatriarcales desde los primeros tramos educativos, en los que las profesoras somos mayoría, hasta la universidad.

Per a qualsevol aclariment, no dubteu a contactar amb nosaltres.

Atentament,

FEUSO Illes Balears